De afgelopen jaren is het aanbod van vuurwerkartikelen alleen maar toegenomen. En met de toename van producten, komt een toename van termen. Met de introductie van de compound cakes dit jaar, zagen wij door de bomen écht het bos niet meer! Daarom hebben wij alles uitgezocht en op een rijtje gezet voor jullie! 

 

Koppelcake

Dit type cake bestaat vaak uit meerdere afzonderlijke cakes die in één doos verpakt zijn. Elke cake is voorzien van 2 lontjes; een inkomende, en een uitgaande. Hierdoor is het mogelijk de cakes onderling te verbinden, waardoor het geheel aan te steken is met één lontje. Het nadeel hiervan is echter, dat je dit zelf nog moet doen! De fabrikant heeft dit namelijk niet gedaan. Hierdoor ben je genoodzaakt zelf losse stukken lont aan te schaffen en hiermee de lontjes van de afzonderlijke cakes met elkaar te verbinden. Een tijdrovende klus! Uiteraard hoef je de cakes niet te verbinden en kan je er ook voor kiezen de cakes los af te steken. Het voordeel van een koppelcake in dat geval is dat deze vaak goedkoper is dan wanneer je eenzelfde aantal cakes los aanschaft. Dit scheelt je soms wel 20%! De koppelcake is dan vaak ook financieel aantrekkelijk geprijsd en dit trekt al jarenlang de interesse van de Nederlandse consument.

Voordelen van de koppelcake:

 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Vaak kwalitatief sterke cakes
 • Zelf de keuze om de cakes te verbinden of ze afzonderlijk van elkaar af te steken

Nadelen van de koppelcake:

 • De cakes moet je zelf nog met elkaar verbinden
 • Tijdrovend om zelf alles te verbinden
 • Je houdt het risico dat het verbinden niet goed is gegaan en de cakes toch niét tegelijk afgaan

 

Combibox

De combibox is één doos waarin, zoals het woord al zegt, diverse cakes gecombineerd worden. De box bestaat uit meerdere cakes, vaak ook met een grote diversiteit aan effecten en kleuren. Deze cakes zijn niét verbonden met elkaar. Als je dus graag wilt dat de combibox veranderd in een vuurwerkshow, waarbij de cakes na elkaar de lucht in gaan, zul je de cakes zelf nog met elkaar moeten verbinden. Hiervoor zul je zelf nog stukken (snel)lont moeten aanschaffen en er even goed voor gaan zitten, want het is soms een behoorlijk werkje! Natuurlijk hoeft dat onderling verbinden niet en zijn de cakes ook prachtig wanneer je ze afzonderlijk van elkaar afsteekt. Iedereen zal dan ook voor zichzelf moeten beslissen wat die mooier vindt: een vuurwerkshow waarbij alles achter elkaar de lucht in gaat dankzij één lont, of van elke cake afzonderlijk genieten. Met de combibox heb je die keuze!

Voordelen van de combibox:

 • Grote diversiteit aan effecten en kleuren
 • Je hebt zelf de keuze of je van de combibox een vuurwerkshow maakt, of de cakes afzonderlijk afsteekt

Nadelen van de combibox:

 • Eventueel moet je de cakes zelf nog met elkaar verbinden
 • Tijdrovend om zelf alles te verbinden

 

Compound Cake

De compound cake is nieuw dit jaar en had al vrij snel onze aandacht! De compound cake bestaat, net als de combibox en de koppelcake, uit meerdere losse cakes in één doos. Deze cakes zijn echter met elkaar verbonden door de fabrikant, waardoor je je eigen vuurwerkshow krijgt! Je hoeft bij deze cakes niet meer zelf aan de slag met losse lontjes en loopt dus niet het risico dat er iets mis gaat. Alles is al door de fabrikant voor je gedaan, en dat geeft zekerheid. Ook de compound cakes laten een grote diversiteit aan effecten en kleuren zien en bestaan vaak uit cakes die maximaal gevuld zijn; 500gram kruit per stuk. Een gegarandeerd spektakel. Wanneer je dus dit jaar zelf een vuurwerkshow wilt afsteken, is de compound cake hét product voor jou! Benieuwd geworden? Bezoek dan eens snel onze pagina vol compound cakes en vindt jouw favoriet!

Voordelen van de compound cake:

 • De cakes zijn door de fabrikant al met elkaar verbonden
 • Alle cakes gaan na elkaar de lucht in, waardoor je een eigen vuurwerkshow creëert
 • Grote diversiteit aan effecten en kleuren

Nadelen van de compound cake:

 • De cakes zijn niet afzonderlijk af te steken

 

Samengevat:

Het antwoord op de vraag “Wat is het verschil tussen een koppelcake, combibox en compound cake?” is kort en bondig: met koppelcake en combibox wordt eigenlijk hetzelfde bedoeld, namelijk een doos vol losse cakes die niét met elkaar verbonden zijn, terwijl een compound cake bestaat uit een doos vol cakes die wél met elkaar verbonden zijn. Zo simpel is het.

Mocht je toch nog vragen hebben over de verschillen tussen deze producten, aarzel dan niet en neem contact met ons op via de Facebook-pagina!